Чекајући ветар

Еколошки магазин

Да се политичари питају - не би се забраном лова на поједине врсте птица штетио државни буџет, него би Италијани пуцали по птицама у Србији до миле воље, док год хоће да плате. Подсетићемо вас на црнохуморну причу из Скупштине о грлицама, а чућете и како се у спречавању криволова понашају полиција и ловочувари. О томе говори Драган Гмизић, новинар Балканске истраживачке мреже и аутор документарне емисије "Равница без птица".

Алиса је постала Сунчица, али то баш и није тачно. Алиса је увек била Сунчица, захваљујући родитељима који су пожелели да животом у природи дају свој допринос и животу и природи. Како је Алиса, разговарајући са јелама и пењући се на врх дрвета, дала идеју за дечју серију, колико у свима нама постоји Брзометлица Чистић и да ли има разумевања за оне чије су активности усмерене на рад на себи - говоре Трша, Јелена, Алиса и Ана, део екипе серије "Уприроди се".

На овогодишњем, петом по реду, такмичењу за Зелене идеје, које организују Траг фондација, Ерсте банка и Фондација Рокфелер, једну од награда добила је и Славица Орељ - за пасту од бундеве. Како је од љубави према бундеви, која датира још од раног детињства, Славица дошла до идеје да користи бундеву и за прављење тестенине и крене у озбиљан посао?

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво