Чекајући ветар

Еколошки магазин

А баш се правилно храните: пијете млеко без масноће, научили сте да уживате у слаткишима без шећера, пијете кило воћа и поврћа дневно... бог да поживи онај апарат што се родио као блендер, али је временом постао много паметнији – сам одваја растворљива и нерастворљива влакна и сортира витамине у чашу по важности. Тренирате и три пута недељно, цркосте у теретани, али нешто ту није како треба: не осећате се баш као да ћете да полетите, а и вишак килограма, због којих сте и кренули у ову свеобухватну акцију, и даље је на струку и бутинама. Гошћа емисије, др Бојана Мандић, позива на "Револуцију исхране".

У организацији Регионалног центра за заштиту животне средине (REC), у Сентандреји је одржана медијска обука за новинаре и уреднике из Србије који се баве темама из области екологије. Новинари су имали прилику да чују искуства из Велике Британије, Чешке, Пољске и Мађарске. Мет Мекграт са Би-Би-Сија говори о томе постоје ли теме из области заштите животне средине које не смеју да се обрађују, а Чаба Киш о ефектима борбе грађана против загађивача у Мађарској.

Индија је позната као колевка ајурведе. Шеснаест векова је овај начин лечења био доминантан, али последња четири примат узима званична медицина. Њихови лекари не одустају од указивања на предности ајурведе, а један од њих објашњава да одређеним биљкама могу да се излече болести које се алопетски само лече и држе под контролом, на пример: кардиоваскуларне, реуматске и ендокринолошке.

Меда позира на хранилишту, окружен зеленилом, да ли пре или пошто је појео мало кукуруза. Иза питомости фотографије је авантура са бежањем и сакривањем у кућици. На Тари ће вас сваки ренџер упозорити да није добро срести медведа. Али зато је много добро уживати у природи и њене лепоте ухватити фотографијом.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво