Чекајући ветар

Еколошки магазин

 

Птице у све већем броју насељавају градове јер у њима има највише дрвећа и хране, али са људима још изграђују однос. Ако спасавате птића који је испао из гнезда, ризикујете да упаднете у хорор филм јер одрасле птице не препознају нашу добру намеру – лете вам претећи око главе и покушавају да вас кљуцну. Како да се понашате а да, бесни на родитеље, не одустанете од племенитости – о томе говори Слободан Кнежевић.

Посечен је вишедеценијски дрворед липа у Смедеревској Паланци. Нови асфалт и понуђен новац траже другу врсту дрвећа. Не кажу то баш стручњаци, грађани нису ни били у ситуацији да учествују у било чему где би могли нешто да чују и кажу. Бранили су липе, иако им је преено да ће им ноге бити исечене моторном тестером. Чућете Антонија Филиповића.

Друштво за проучавање и заштиту птица Србије, у оквиру програма Пролеће уживо, организовало је такмичење "Домаћинство које су ласте изабрале". Победник је Ласло Шевењхази из Падеја. На његовом банатском салашу своја гнезда су свила 43 пара сеоских ласта. Ово такмичење и награда од тоне кукуруза, уједно су и промоција и захвалност онима који се пољопривредом баве на традиционалан начин који доноси здраву храну, јер ласте неће тамо где има отрова и где су људи лоши према њима. 

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво