Радио-ситком: ОРГАНИК ЛАЈФ

Олга Димитријевић: МАГАРЕЋЕ МЛЕКО (2. епизода)

Органик лајф је играна радио-серија односно радио-ситком (комедија ситуације) од пет епизода, која доноси портрет петочлане градске породице Јаковљевић која се после дугодишњег поступка реституције сели на имање у унутрашњости.

Пет писаца и драматурга учествовало је у овој серији - Петар Михаиловић, Олга Димитријевић, Никола Фишековић, Милош Илић и Кристина Ђуковић. Режије се прихватио Влатко Илић, а оригиналну музику, коју је делом и вокално извела, компоновала је Марија Ћирић.

У свакој епизоди у средишту збивања је по један њени члан.

Након прве епизоде премијерно емитоване прошлог понедељка „Деда Божидар је одлучио да умре", у другој епизоди под назовом „Магареће млеко" породица долази на идеју да започне исплативи подухват - узгој магараца. Из визуре Катарине, супруге Божидара Јуниора и Мајине и Србољубове мајке, слушаћемо како се ова дисфункционална породица суочава са новим изазовима у руралној средини.

Улоге тумаче: Миодраг Милованов (Божидар Јаковљевић Сениор), Дубравко Јовановић (Божидар Јаковљевић Јуниор), Тамара Крцуновић (Катарина Јаковљевић), Анђела Јовановић, први пут на радију (Маја Јаковљевић), дечак Матија Ђукић, (Србољуб Јаковљевић), Небојша Кундачина (Раде) и Мариана Аранђеловић (Љубица). 

Аутор текста: Олга Димитријевић
Композитор: Марија Ћирић
Режија: Влатко Илић
Лектор: Олга Бабић
Тон-мајстор: Милан Филиповић
Уредник: Владимир Б. Поповић
Продуцент: Александра Рајић Жикић

 

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво