Силен

Говоримо о изложби "Приче сликане ћирилицом" мр Предрага Пеђе Тодоровића

Изложба "Приче сликане ћирилицом", мр Предрага Пеђе Тодоровића, одржава се у Уметничком центру Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић" у Београду, у склопу представљања илустрација из књига у издању РТС-а: Троскок с мотком, Лазе Лазића, и Словне приче, Весне Видојевић Гајевић.

Словне приче су путо-исказ ђацима првацима да помоћу ових слово-прича савладају азбуку и упознају са словима нашег ћириличног писма. Имају широк распон од духовитих, маштовитих игро-исказа до прича у којима је ауторка открила и нека своја сећања из детињства.

Својим илустрацијама Предраг Тодоровић открива чаробан свет ћириличних слова као "допринос  да књига до краја одсања своје снове, да би се потпуно открио један, можда заборављени свет, или дао повод за још једно лице сна".

Гост емисије Силен је мр Предраг Пеђа Тодоровић.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Силен

Autor:
Биљана Ђоровић

Наслов емисије – Силен (агалма, phantasma), упућује на моћ радијског израза, који се заснива на говору, да понуди significatio (унутрашње значење) својим слушаоцима и преда им га на чување, насупрот импотентној зависности у коју их уводи екранска слика (поларна инерција). Емисија има за амбицију да у циклусима анализира идеје, појмове, феномене и догађаје конститутивне за историју цивилизације и културе. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво