Џез сцена

Представљамо четири нова издања светске џез продукције.

 

Легендарни Чарлс Лојд управо је добио награду америчке Асоцијације џез новинара за најбољег тенор саксофонисту 2015. године. На новом албуму први пут сарађује са гитаристом Билом Фризелом, а на репертоару су чувене песме из популарног америчког репертоара.

Манчестерски клавирски трио GoGo Penguin комбинује џез, електронику, трип-хоп, рок и класичну музику. Међу разноврсним утицајима у обликовању оригиналне "акустичне електронике" налазе се Шостакович и Дебиси, Брајан Ино, као и састави Aphex Twin и Massive Attack.

Трио D-Stringz удружује иконе "жица". Басиста Стенли Кларк и виолиниста Жан-Лик Понти су стари пријатељи из џез-рок састава Return To Forever. Француски гитариста Бирели Лагрен се сматра највећим мајстором мануш гитаре данашњице, али је и једнако истакнут у водама фјужна.

Емисију завршавамо представљањем нове звезде вокалног џеза Брене Витакер. Међу својим херојима млада певачица из Лос Анђелеса истиче Рут Браун, Пеги Ли, Ету Џејмс и Кеба Каловеја, дебитујући свежим обрадама џез, соул и блуз стандарда, у продукцији Дејвида Фостера.

Слушамо албуме:

Charles Lloyd & The Marvels - I Long To See You (Blue Note)

GoGo Penguin - Man Made Object (Blue Note)

Stanley Clarke/Bireli Lagrene/Jean-Luc Ponty - D-Stringz (Impulse!)

Brenna Whitaker - Brenna Whitaker (Verve)

Аутор и водитељ емисије је Војислав Пантић.

Џез сцена

Autor:
Војислав Пантић

Џез сцена се бави феноменима у савременом џезу, представља најновија издања светске и домаће продукције, најављује и приказује значајне догађаје, концерте и фестивале код нас и у свету. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво