Чекајући ветар

Еколошки магазин


Осам година траје прича о изградњи хидроелектрана на Лиму, Бродарево 1 и Бродарево 2. Осам година филмских детаља: сумњива фирма, пребијени еколози, слуђени грађани међусобно посвађани, јер неком је обећано да ће му сина запослити на мешалици, а ови се буне због изградње, па од посла неће бити ништа... Мешалица за бетон и високе бране? Па, не би то баш тако ишло, али нека их – све у шта верују је довољно добро. Опет је у Пријепољу одржана јавна расправа о Студији процене утицаја на животну средину.

'Ајде да скупљамо отпад, па да се једном обогатимо од продаје пелета. Па, добро – немамо постројење за прераду, а није ни у плану да се гради; јесте – у оближњем селу су такво постројење затворили јер пелет није ишао добро на тржишту; тачно је – смрди ово, а близу је кућа... Али, зар не кажу у развијеном свету да је ђубре суво злато?! Па, ето – ми ћемо да сакупљамо и чувамо отпад, па једног дана паре да намлатимо! Причу из Пригревице у Војводини испричаће вам Недељко Дошен.

Није лепа помисао да је нуклеарни отпад негде у вашој близини. То је у Србији тајна само за одабране – не дели се много са грађанима који се не разумеју у материју, а коче напредак својим страхом. У Хрватској знају – на Трговској гори је предвиђено одлагалиште нуклеарног отпада. О томе говори Даниел Павлић.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво