Изворишта

У 115. издању емисије представљамо шпанску певачицу и глумицу Maríu Dolores Fernández Pradera и групу "Anemos" из Атине. María Dolores Fernández Pradera рођена је 29. августа у Мадриду. У позоришту је започела каријеру као глумица, од педесетих година до данас, а снимила је више од 35 албума.

Њен репертоар је састављен од песама шпанских, кубанских, европских и америчких композитора, али се специјализовала за интерпертацију традиционалне музике Перуа, Аргентиине, Мексика и Венецуеле.

Тај репертоар, са групом "Los Gemelos" изводила је скоро 30 година. Песме са њиховог последњег заједничког албума су посвећене Кориди. Ми смо изабрали Las Vaquerias, Coplas toreras. Последњи у низу је албум дуета, популарних певача и оперских звезда "Maria Dolores Pradera en Buena Compania". Из пребогатог опуса ове извандредне певачице одабрали смо песме које се ретко емитују на програмима, а слушаћемо и избор са последњег ЦД-a.

Anemos је грчка група из Атине. Kostas Hatzopoulos је композитор, аранжер и текстописац а Katerina Nitsopoulou певачица и текстописац, група је почела са радом 1998. Anemos или ветар, име које сјајно осликава визију групе. Њихова музика је у исто време изразито осећајна и динамична са рок елементима, грчким традиционалним темама, ренесансним мотивима. Кажу да њихова музика, као вибрације ветра, преноси семе садашњости у будућност. Слушаћемо песме Louloudi, Paradise, Poulia ki Agrimia.

Уредник и водитељ: Биља Крстић.

Радио Београд 1, 23.00 

За хит месеца, можете гласати на адресу: biljakrstic@gmail.com
 

 

Изворишта

Autor:
Музичка редакција Првог програма Радио Београда

Музика удаљених крајева планете, модерна извођења традиционалних мелодија и песама, културна баштина најмузикалнијих народа света, врели ритмови...У две речи: World Music. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво