Корона вирус на прагу Србије

Иако су резултати анализа малог броја наших грађана, који су се у земљу вратили из подручја под ударом вируса цовид19, за сада негативни, број заражених у региону и ближем иностоству расте практично из сата у сат - зато можемо рећи да је на прагу или око граница наше земље. Зато ћемо значајан део Јутарњег програма посветити праћењу ситуације у вези са ширењем те болести, мерама које се предузимају, а подсетићемо и на мере превенције.

Гошћа ће нам бити Мирјана Новокмет, председница Београдске групе родитеља несталих беба, а повод је Предлог закона о несталим бебама у Србији, који је пред гласањем у оквиру Ванредног заседања Народне скупштине. Због тога, неки од родитеља окупљених око тог проблема, па и предложеног законског решења, незадовољни понуђеним, два дана за редом су протествовали пред зградом парламента. Шта је решење, како доћи до њега и да ли је могуће помирити све стране у овом проблему, само су нека од питања за нашу гошћу.

 

Говорићемо и о моди - зашто је јефтино заправо скупо, ко је то и чиме платио; најавићемо и 103. рођендан џеза, који ће и ове године традиционално, низом догађаја, обележити многи уметници у београдској Академији 28. Такође, завршавамо представљање учесника на овогодишњој Беовизији - финално вече је у недељу, 1. марта.

 

Са вама - Елизабета Арсеновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво