Назире ли се пролеће у односима Русије и Украјине?

Усред процеса доношење нове методологије проширења Европске уније, огласио се француски председник оценом да преговори о чланству не треба да буду једина политика према Балкану и да то није обавезно најбољи начин за јачање европског утицаја у региону. Причу враћа на веће економско присуство у региону и инвестирање у културу и образовање. Да ли овакав став релативизује суштину нове методологије да је политика проширења и инсистирање на реформама главно средство за подстицање демократије у земљама региона. О томе разговарамо са Владимиром Међаком из Европског покрета.

Само недељу дана пошто је смењен са функције саветника за односе са Украјином, Владимир Сурков је декретом руског председника и отпуштен. У каквој је то вези са чињеницом да се дешава у време обнове мировног процеса између Москве и Кијева- тема је рубрике ПОГЛЕД У СВЕТ.

Због мањкавости у функционисању Социјално-економског савета у припреми су нови прописи који то треба да исправе. О томе говоримо поводом 20-те годишњице његовог постојања, а на Дан социјалне правде када ћемо се и подсетити да је сваки четврти становник у у Србији у ризику од сиромаштва, а да је међу њима највећи број деце.

У последње време сведоци смо да глас протеста поводом све чешћег и бруталнијег угрожавања животне средине дижу млади људи. То даје наду да промену могу да донесу долазеће генерације, под условом да још као деца науче да брину о свом окружењу. Управо о томе је дирљива дечија књига ДАВИД ИЗА ДУГЕ, а гост нам је аутор Ненад Дикић.

Чућете и сегменте из нове емисије КОЈЕКУДА.



Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво