Много екологије и зрно поезије

Управљање ризиком од хемикалија у Србији, затим, управљање отпадним уљима и хемијском амбалажом по принципима циркиларне економије, као и велика срамота у нишком Спомен-парку Бубањ који су, колико су могли, од ђубрета очистили туристи из Словачке - само су неке од еколошких тема којима ћемо се бавити у Јутарњем програму.

Значајан део и данас ћемо одвојити за праћење борбе са коронавирусом - и овога пута разговараћемо са дописником РТС-а из Пекинга Немањом Милутиновићем.  

Ако нисте знали шта је микробит, сазнаћете слушајући наш програм. А чућете како њиме већ вешто баратају многи ученици у школама у нашој земљи и колико им микробит помаже. У том светлу, питаћемо вас - да ли, поред многих добрих, нових, информатичких вештина 21. века, деци треба неки од заборављених предмета из старог школског програма или неки нови, али различит од пуке информатике?

Упознаћете се и са новим ћириличким типографским писмом АРЕАЛ РНИДС, који је представљен на осму годишњицу постојања домена .срб.

Репортер Јутарњег програма биће у Друштву за заштиту и проучавање прича Србије, јер од пре пар дана регистована појава нове, 363. врсте птице у Србији - жутокљуног морског гњурца.

Најавићемо и програм 2. Фестивала документарног филма ДОК#2 који почиње у Београду, а представићемо и ново издање "Изабране песме (1953-2017)" једног од највећих песника српског језика Љубомира Симовића које је сам аутор и приредио, а која је представљена на трибини Библиотеке САНУ.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво