Земљотрес у Турској - расте број жртава

У земљотресу јачине 6,8 Рихтера који је погодио исток Турске, погинуло је најмање 22 људи. Страхује се да је под рушевинама више десетина људи, а повређено је и хоспитализовано њих више од хиљаду. Епицентар потреса био је у провинцији Елазиг, око 550 километара источно од Анкаре. Подрхтавање тла осетило се и у Сирији, Либану и Ирану.

Прослава нове године у Кини протиче у сенци епидемије корона-вируса од ког је умрла 41 особа, док је оболело више од 1 300. Кинези су дочекали Нову лунарну годину, али су широм земље отказане новогодишње прославе и традиционални вашари у близини храмова, а многи Кинези неће моћи да путују и празнике проведу у својим кућама. Потврђени су први случајеви корона-вируса у Европи. Три заражене особе регистроване су у Француској, а према сазнањима званичника све су боравиле у Кини. Заражени су први пут регистровани и у Аустралији и Малезији.

Посета америчког изасланика Ричарда Гренела Београду је корисна, сматра министар Ивица Дачић, који каже да треба имати на уму позитивне иницијативе, углавном у области економске сарадње. Поруке које је донео Гренел нису нове и сличан став је заузела и тзв. Квинта, рекао је Дачић. Поновио је и став председника Александра Вучића да не прихвата повлачење једнакости између нелегалног увођења таксе на српску робу и кампање повлачења признања независности Косова.

Наши стонотенисери пласирали су се међу 16 селекција које ће учествовати на Олимпијским играма у Токију. Екипа у саставу Димитрије Левајац, Жолт Пете и Марко Јевтовић победила је репрезентацију Хонгконга са 3:2 на квалификационом турниру у Гондомару.

Почела је продаја карата за 48. Фест који ће од 28. фебруара до 8. марта бити одржан у Београду, а за пензионере је први пут припремљен специјалан попуст за куповину улазница. Фестивал ће отворити филм "Отац" Срдана Голубовића, а затворити чувени холивудски глумац и редитељ Џон Малкович, уз музичко-сценски наступ под називом "Музички критичар".

Уредник емисије: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Продуцент: Зоран Панић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво