Новости дана

Другог дана посете Атини председник Александар Вучић састао се с премијером Кирјакосом Мицотакисом. На заједничкој конференцији за новинаре, Мицотакис је оценио да две земље имају добру економску сарадњу и да су грчки инвестори спремни да улажу у нашу земљу. Поручио је да Грчка подржава европски пут Србије и залаже се за наставак дијалога Београда и Приштине. Вучић је захвалио на подршци Грчке на нашем европском путу. Оценио је да је потписивањем Декларације о стратешком партнерству потврђено пријатељство два народа. На предлог Грчке, Вучић је прихватио и да Србија пружи гостопримство једном броју деце миграната који су без старатеља у Грчкој.

Шеф делегације Европске уније у Београду Сем Фабрици истакао је да је јучерашње отварање преговарачког поглавља о слободном протоку капитала позитивна порука за инвеститоре, али, напомиње, да је потребан наставак реформи у Србији. Он је на конференцији „Свет у 2020-тој",
рекао да је потребан одлучнији и бржи напредак у области владавине права. Фабрици је похвалио економски напредак Србије.

Тим младих физичара Србије освојио је две сребрне и четири бронзане медаље на Међународној научној олимпијади ученика основних школа у Катару. Сребрне медаље добили су Вук Хип из Математичке гимназије у Београду и Вукашин Ђиновић из гимназије „Јован Јовановић Змај" у Новом Саду. Бронзане медаље добили су Ђорђе Паројчић, Тара Бискуповић, Ања Шушњар из Математичке гимназије у Београду и Марко Сладојевић из новосадске гимназије „Јован Јовановић Змај".

Рукометашице Србије одиграле су нерешено 26:26 са Данском у последњој утакмици у групи Један на Светском првенству.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредник вести Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво