Новости дана

Србија и Белорусија су пријатељске земље, које имају одличне политичке и економске односе, оценили су председници Александар Вучић и Александар Лукашенко на заједничкој конференцији за медије у Палати Србија. Вучић је подсетио да је Србија увек имала подршку Белорусије у свим питањима, да је Минск увек био уз Београд, и никада није гласао против интереса Србије. Председник Белорусије Александар Лукашенко је поручио да Минск не мења став о интегритету и суверенитету Србије и увек ће пружати подршку Београду на међународном плану.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић разговарала је са делегацијом Европског парламента о политици проширења Европске уније и перспективама Србије и региона Западног Балкана. Она је истакла да Србија остаје привржена евроинтеграцијама и изразила наду да ће на крају председавања Финске Европском савету бити отворена преговарачка поглавља.

Амерички председник Доналд Трамп оценио је у Лондону, где се одржава дводневни састанак лидера НАТО, да Сједињене Америчке Државе имају најмање користи од алијансе, која је, према његовим речима, највише потребна Француској. Трамп сматра да је врло опасна недавна изјава
француског председника Емануела Макрона да је НАТО клинички мртав. Поновио је да Сједињене Америчке Државе издвајају четири одсто бруто домаћег производа за одбрану и да од осталих земаља очекује исто.

Ученице осмог разреда Основне школе "Светозар Марковић" у Врању, Леонора Ристић и Анђела Ристић освојиле су друго место у категорији Технички изазов на Светском роботичком такмичењу у кинеском граду Гуангџоу.

Србија је на прошлогодишњем  ПИСА тестирању  заузела 45-то место на листи рангираних држава или ентитета, два места ниже у односу на претходну анализу 2012-те.  Најслабије резултате средњошколци су показали на тестовима функционалне писмености, док су за математичке задатке добили нешто више бодова.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић 
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво