Новости дана

У Београду је потписан Уговор са представницима азербејџанске компаније Азвирт о изградњи деонице ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице на деоници Шабац-Лозница. Нови пут биће наставак трасе Нови Сад-Рума, односно Фрушкогорског коридора, а укупна дужина те саобраћајнице је 77 километара. Вредност уговора је 476 милиона евра. Председник Александар Вучић који је присуствовао потписивању уговора, рекао је да ће та саобраћајница значити живот за цело Подриње и донеће нове инвестиције у тај део земље. Најавио је да ће аутопут Рума - Шабац бити завршен за три године.

Председник Србије је на конференцији за новинаре захвалио свима који су протеклих дана бринули о његовом здрављу. Одбацио је спекулације да су новинарска питања била разлог погоршању његовог здравља. Навео је да је за његове здравствене проблеме крива непажња и нередовно узимање лекова за срце и притисак.

"Новинари немају везе са мојим здравственим стањем, ја сам хронично болестан, плус акутни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим," рекао је Александар Вучић на конференцији за медије.

Министри Европске уније, на састанку Савета општих послова у Бриселу, разговарају о ситуацији у области политике проширења и приступања Унији. Из Савета Европске уније поручују да ће први пут бити размотрен и француски предлог о реформи политике проширења. Како је саопштено, званични Париз је тим документом желео да укаже како су економске и политичке промене потребне за чланство сувише споре, док се истовремено земље кандидати не награђују довољно за позитивне помаке.

Заштита животне средине једна је од најзахтевнијих тема на нашем европском путу и захтева највише улагања, посебно када је у питању квалитет воде, изјавила је председница владе Ана Брнабић на седници Скупштине држава чланица Протокола о води и здрављу, која се одржава у Београду. Од укупног броја контролисаних јавних водовода градских насеља у Србији прошле године је 61 одсто било исправно. Најгори квалитет воде је у Војводини.

Српска академија наука и уметности обележила је свој дан, 19-ти новембар, свечаном Академијом. У поздравном говору председник САНУ Владимир Костић рекао је да је пред Академијом у овим временима подела, сучељавања и отворених вређања, готово просветитељска обавеза да споственим понашањем и праксом укаже да је могуће у супротстављању мишљења сачувати поштовање за саговорника, па и радозналост да се чује другачије мишљење.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво