Ухвати дан

Златарски сир је један од 30 прехрамбених производа у Србији који носе ознаку „заштићеног географског порекла“. На овој листи се нашао захваљујући раду и напорима које је уложила Миланка Тртовић, из села Акмачићи, код Нове Вароши.

У госте нам долази Ненад Радовић, глумац, редитељ, оснивач и директор Студија Центар који у сарадњи са Домо омладине у Београду организују први фестивал едукативних представа за младу публику - Ангажман фест.

У Кикинди се ове недеље обележава вредан јубилеј 65 година рада кикиндских вртића. Међу њима је и предшколска установа "Драгољуб Удицки" која је званично сврстана међу најбоље установе ове врсте у Србији.

Овог јутра из Шапца нам стиже прича о сарадњи ученика кулинарства из Србије и Хрватске, а у Пироту је отворен Центар за подршку учењу и рани развој ромске деце.

Диана Миловић, директорка Завода за равноправност полова, подсетиће нас да се приводи крају седми по реду конкурс за куповину бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом.

Овог јутра биће речи и о изложби Прве школоване жене Србије, као и о изложби Вајање кроз време: Европска скулптура са краљевског двора.

Са вама Биљана Шујдовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво