Магазин на Првом

Фармацеутски факултет обележава јубилеј 80 година постојања студија фармације у Србији изложбом „У апотеци код угарског краља Светог Стефана”, која се отвара сутра у Београду. Реч је о простору у којем су своје стручно знање стицале генерације студената Фармацеутског факултета, а на изложби ће бити представљен рестаурисан намештај из истоимене апотеке из Вршца, отворене 1885. године. Изложбу најављује Јелена Манојловић, фармацеут - кустос.

У Психолошкој радионици „Корак напред" говоримо о феномену жудње за романтичном љубављу. На чему се заснива уверење да је романтична љубав једина права врста љубави? Да ли таква љубав може да траје читав живот, и шта нам се заправо дешава када смо заслепљени заљубљеношћу? На ова питања одговара нам психолог, Јасна Ловрић.

У галерији Корњача у Београду синоћ је отворена изложба из циклуса Музеј жене, под насловом „Прве школоване жене у Србији". Изложба посвећена женама које су се школовале онда када им је то било забрањено, које су се бориле за женска права онда кад она нису постојала, које су биле врхунске научнице, уметнице, учитељице, службенице и раднице онда када никоме није падало на памет ни да их запосли, а камоли награди за њихов успех. За наш програм говоре ауторке изложбе.

У рубрици „О књигама и писцима" представљамо нову књигу Љубице Арсић „Четири кише", у којој се прате раздобље сазревања и формирања главних ликова у светлу дискретног евоцирања једне протекле епохе и нестале земље. О свом новом, како га зову, „медитеранском" роману, говори ауторка.

Са вама је Дијана Иванов Кадић.

Насловна фотографија: pharmacy.bg.ac.rs 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво