Магазин на Првом

У Шангају је одржан велики увозни сајам који је окупио 3.000 компанија из 150 земаља света, медју њима су били и чланови наше Владе и привредници. Аналитичари тај скуп оцењују као још један показатељ успеха стално растуће кинеске привреде. О томе какве су могућности да Србија повећа извозне капацитете у ту земљу, са Бориславом Коркоделовићем, спољно-политички коментатором разговара Никола Денчић.

Овогодишњи Светски Форум демократије у Савету Европе у Стразбуру био је посвећен медијима, информацијама и дезинформацијама. Више од 1600 учесника расправљало је о томе колико лажне вести угрожавају демократију, који медији шире пропаганду, а који заиста информишу, о томе да ли на друштвеним мрежама учесници поред слободе да објаве шта хоће, морају да имају већу одговорност. Расправљало се и о вербалном и физичком насиљу над новинарима, који откривају истину. Најзанимљивије детаље са Форума чућете од Наташе Јокић нашег дописника из Стразбура.

Угрожена животна средина и болести неких њој драгих људи, инспирисали су пијанисткињу Станиславу Јефтић-Протић да иницира својеврсни Еко-концерт. У перформансу пет композиторки упозоравају на озбиљне еколошке проблеме због којих људи све чешће плаћају својим урушеним здрављем. Ипак, све је крунисано духовитим еко-сонгом који шаљиво упозорава да „треба да се пробудимо, јер то дјубре је наше"...Тако је изгледао својеврсни Еко концерт који вам у скраћеном издању преноси Светлана Младеновић.

У Старој Пазови већ четврт века постоји Удружење особа са инвалидитетом „Феникс" у којем талентовани ствараоци пишу, сликају и рецитују. Интегрисани су део локалне заједнице и имају њену велику подршку. Учествују у доношењу важних политичких одлука, али и у организацији бројних културно-уметничких манифестација. Са једном од оснивачица и председницом Удружења разговарала је Марина Стојадиновић.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво