Романо Тхем

У сусрет Светском дану ромског језика који ће сутра јубиларно бити обележен по десети пут, доносимо вести из Хрватске где је ромска заједница на челу са саборским заступником Вељком Кајтазијем припремила богат научно-културни програм. Програм је почео данас округлим столом у Матици Хрватске и биће настављен сутрадан када је планирана Централна манифиестација, којој би, према најавама, требало да присуствују високи политички представници Републике Хрватске.

На вишеденевном годишњем састанку CAHROM-а који је завршен крајем прошле седмице, говорено је између осталог, о злочину из мржње према Ромима. Овим поводом гост наше емисије је Драгољуб Ацковић који је у својству представника Владине Канцеларије за људска и мањинска права, присуствовао догађају.

Најављујемо сутрашње представљање Методологије за мапирање становања Рома на Западном Балкану. Организатор догађаја је Пројектни тим за интеграцију Рома Већа за регионалону сарадњу.

Упознајемо вас са Патриком Лакатошем, Ромом из Енглеске, који са својим пријатељима користи потенцијал Фејсбука за акцију помоћи бескућницима широм Европе.

Емисију воде Уна Бериша и Бранко Ђурић.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво