Таласање - Шетња

Организације цивилног друштва су, у сарадњи с државним институцијама, припремиле Нацрт Закона о социјалном предузетништву, којим би се први пут увео статус "социјалног предузећа".Социјално предузетништво се дефинише као обављање делатности од општег интереса, ради стварања могућности за решавање друштвених проблема и отклањања последица социјалне искључености рањивих група. О значају овог закона говори Дина Ракин из Коалиције за развој солидарне економије.

У рубрици "Поглед у свет" о, како се најављује, пресудном самиту ЕУ на којем ће се одлучивати да ли ће Велика Британија изаћи из Уније са договором, или без њега. Иако су разговори између званичника Брисела и Лондона интензивирани, из ЕУ упозоравају да нема довољно времена за постизање договора. Лондон ипак верује у договор у последњем тренутку.

Пре 10 година Стара Пазова основала је Службу кућне неге, захваљујући којој 20 геронтодомаћица брине о 80 старијих особа. О предностима услуге помоћ у кући у односу на одлазак у дом, са социјалном радницом Мирјаном Соколовић, руководиоцем службе за помоћу кући у Старој Пазови разговарала је Марина Стојадиновић.

И овог четвртка слушаћете део емисије Којекуда, забележену у Спомен парку Крагујевачки октобар, која подсећа на један од најтрагичнијих догађаја из Другог светског рата, када су 21. октобра 1941. године немачки војници стрељали око 3000 становника Крагујевца и околине,
мењу којима и 300 ученика средњих школа.


Уредник и водитељ Јелена Видић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво