Ухвати дан

Рођендан Михајла Пупина, нашег великог научника, али и великог филантропа, добротвора, у Србији се од прошле године обележава као Национални дан давања, па ће у великој мери и данашњи Јутарњи програм бити у знаку добро познате чињенице, не једном истакнуте, да "наше мало многима може бити много". 

Позваћемо Вас да се, у "питању јутра" сетите великих задужбинара свог краја или некога ко је добротом задужио Вас лично. Угостићемо извршну директорку Српског филантропског форума Драгану Јованчевић и са њом разговарати о томе како и где ће све у нашој земљи бити обележен овај дан.

У наш студио ће доћи и колега Михајло Шћепановић, уредник једне од најдуговечнијих програмских акција Радио Београда "Књига солидарности" до би најавио да баш данас свако од Вас, ко може и ко жели, може да дарује једну или више књига, које ће онда - уз остале прикупљене од других донатора и издавачких кућа - наћи своје место у некој од школских библиотека и у најудаљенијим крајевима Србије.

Говорићемо и о управо завршеној акцији компаније "Mastercard" и организације НУРДОР, захваљајући којој је прикупљено 250 хиљада евра за изградњу Родитељске куће за смештај оних који су пратиоци и неопходна помоћ малишанима који се боре са најзлоћуднијом болешћу данашњице.

И још много занимљивих и важних тема чека Вас и данас од 6.30 до 10 часова на таласима Радио Београда 1.


Са Вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво