Tаласање - Шетња

Од Алцхајмерове болести у свету болује око 46 милиона људи. Реч је о тешкој и неизлечивој болести која дуго траје и најчешћи је узрок деменције код особа старијих од 65 година.

О факторима ризика, симптомима и терапији Алцхајмерове болести са докторком Александром Милићевић Калашић из Градског завода за геронтологију и палијативно збрињавање у Београду разговарала је Марина Стојадиновић.

Ове среде у нашој психолошкој радионици "Корак напред" говоримо о томе колико је и зашто тешко мењати навике. Гост је др Оливер Тошковић, психолог, професор на Филозофском факултету у Београду.

У оквиру обележавања осам векова аутокефалности Српске православне цркве у Музеју СПЦ отвара се изложба "Осам векова уметности под окриљем СПЦ", која ће трајати до 9. децембра. Тим поводом, о значајном доприносу наше цркве у области просвете, културе, науке и уметности, разговарамо са историчарем Дејаном Ристићем.

Програмска акција Радио Београда "Књига солидарности", традиционално у октобру, организује размену књига са грађанима, у нашој згради, од 11 до 19 часова. Водећи се крилатицом "Имамо дар за даривање", слушаоци, гледаоци и читаоци РТС-а данас могу да донесу једну, било коју, књигу из своје библиотеке, а заузврат ће добити једно издање РТС Издаваштва на поклон.

Где је место књижевне критике данас је питање и уводна тема за нашу нову редовну рубрику „О књигама и писцима". О томе разговорамо са новинарком Радио Београда, Тамаром Крстић, књижевном критичарком.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво