Новости дана

Председник Александар Вучић потврдио је да ће се током предстојеће посете Њујорку, где путује на заседање Генералне скупштине Уједињених нација, срести са многим светским званичницима, међу којима је и Ангела Меркел.  Вучић је рекао да ће ти разговори бити тешки јер ће Косово и Метохија бити доминантна тема. Најавио је да ће сутра о ситуацији у БиХ разговарати са политичким представницима Срба из Републике Српске.

Европска унија ће на Косово и Метохију послати посматрачку мисију која ће пратити превремене парламентаране изборе заказане за 6-ти октобар. Задатак мисије, која долази на позив председника привремених институција Хашима Тачија, биће да процени да ли се избори одржавају у складу са законом и међународним изборним стандардима.

Пентагон ће на данашњем састанку изложити спектар војних опција америчком председнику Доналду Трампу који размишља како да одговори на ирански напад без преседана на саудијска нафтна постројења. Иран одбацује оптужбе и упозорава САД да би напад изазвао, како се наводи, "тотални рат", са одмаздом Техерана.

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је за РТС да нова академска година почиње у отежаним околностима, јер је зграда Ректората неколико дана у блокади. Истакао је да неко нарушава права студената, али да се нада да ће се све разумно решити.

Због пуцања магистралне цеви на углу улица Карнегијеве и Краљице Марије, становници београдских општина Палилула и Стари град имаће поремећаје у водоснабдевању. Процена Београдског водовода и канализације је да ће квар бити отклоњен до поноћи.

Технолошко-металуршки факултет у Београду, где је ноћас експлозије изазвала пожар, од јутрос нормално ради и нема опасности од испарења. Ватрогасци су брзом интервенцијом локализовали пожар, повређених нема, али је причињена већа материјална штета.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво