Таласање - Шетња

Због чега је председници парламента недавно упућен захтев за једногодишње одлагање примене тек усвојеног Закона о заштити података о личности? За које информације од јавног значаја су грађани највише заинтересовани? Зашто су поједини уговори које је држава склапала са инвеститорима и даље под ознаком тајна и да ли ће се залагати за њихово представљање јавности, нека су од питања за Милана Мариновића, новог Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

У рубрици „Поглед у свет" о томе како је спречен покушај да се поред Плаве гробнице на острву Видо направи купалиште. Подсетимо, два месеца су се туристи купали и сунчали испод споменика и костурнице српским војницима што је узнемирило јавност Србије, али и житеље Крфа. Наш саговорник је Жељко Поповић из недавно основаног Удружења за заштиту Вида. Од нашег сталног дописника из Атине, Мајде Шимунец чућете најновије информације о пожарима који су и овог лета захватили Грчку - у једном дану букнуло је чак 56 пожара.

Полен амброзије, који угрожава здравље све више људи, наредних дана ће достићи врло високу концентрацију. Колико често се код нас организују акције уништавања те биљке и због чега је важно имати што више мерних места на којима се утврђује њено присуство разговарамо са Мирјаном Митровић, руководиоцем Групе за мониторинг алергеног полена Агенције за заштиту животне средине.

На данашњи дан, пре 50 година почео је фестивал ВУДСТОК, који се сматра једним од најзначајнијих догађаја у историји музике. Чињеница да је овај догађај заправо био уметнички протест против рата у Вијетнаму, али и расизма, даје му јаку политичку димензију. Помпезно најављиван тродневни фестивал који је требало да нас подсети на догађај од пола века, отказан је пре неколико дана. О најзанимљивијим детаљима у вези са Вудстоком, са нашим колегом Александром Петровићем - Ацом Селтиком разговарала је Оливера Стајић.


Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић


Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво