Таласање - Шетња

Информација да је јул био најтоплији месец у историји укључила је аларм. И највећи противници теорије о глобалном загревању морали су да се замисле. Наука поткрепљује промене које настају на поларном кругу, али нема одговор на брзину којом се оне дешавају. Последице су непредвидиве и драстичне-- од екстремних непогода, шумских пожара, нестанка воде за пиће до огромних економских губитака. Саговорник нам је климатолог, Владимир Ђурђевић.

Договор о формирању Вијећа министара и власти у БиХ, тема је редовне рубрике Поглед у свет.

Прича о откупној цени млека увек је актуелна на овим просторима. Сточари упозоравају на неравноправну позицију у односу на колеге из Европске уније. Оно што добијају од државе далеко је испод износа субвенција на европском тржишту. О томе смо разговарали са фармерима из подкосмајских села.

У другом сату магазина Шетња, чућемо и причу о једном Далматинцу који је благодети плавог Јадрана заменио лепотама Дунава. Постао је чувар традиције на Салашу 137 у Ченеју, чији је власник. У дебелом хладу, под крошњом ораха, о љубави према салашу приповедао је нашој колегиници Наташи Аћимовић.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Таласање Таласање

Аутор:
разни аутори

Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика. [ детаљније ]