Доживети стоту

“Belhospice“ центар је једна од првих усанова у Србији за палијативно збрињавање. Њен сручни тим већ деценију ипо бесплатно помаже пацијентима са неизлечивим болестима. О психо-социјалној подршци оболелима, раду Дневног центра у Малом Мокром Лугу и пројекту „Унапређење људских права у оквиру палијативне неге“ разговараћемо са извршном директорком „Belhospica“ Вером Маџгаљ.

Минуте за здравље резервисали смо за хомеопатију. Пре два века немачки лекар Самуел Ханеман је утемељио ову грану медицине и тада, нови, холистички приступ лечењу. Протеклих година  постао је део терапије и у свету, и у Србији.

О хомеопатским лековима, њиховом дејству и хомеопатском приступу болеснику разговараћемо са др Љиљаном Бајић Бибић, специјалистом интерне медицине и хомеопатије.

Рубрику за културу смо резевисали  за нови туристички програм Музеја града Београда  и Туристичке организације „Градска слава" који ће се изводити у Конаку кнегиње Љубице. Програм афирмише српске породичне славе, а од 2014. године уписан је и на Унесковој листи нематеријалног културног наслеђа. Конципиран је као интерактивни приказ и посетиоцима пружа прилику да доживе искуство госта на породичној слави.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ деветнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]