Новости дана

Поред Аеродрома Ечка у близини Зрењанина срушио се спортски авион, потврђено је РТС-у у полицији.  Према незваничним информација, авион се предњим крајем забио у ораницу. Тренутно је немогуће прићи месту несреће јер је увиђај у току. Нема званичних података о стању пилота.

Припадници МУП-а су, након контрадиверзионог прегледа, утврдили да је била лажна дојава о постављеној бомби, у авиону који је из Београда требало да полети за Франкфурт, потврђено је Тањугу у МУП-у. Полиција интензивно ради на идентификацији особе која је јутрос око шест сати позвала Аердором "Никола Тесла" и упутила лажну дојаву. Из авиона немачке компаније "Луфтханза" евакуисано је 130 путника и пет чланова посаде. На лице места одмах су биле упућене све расположиве снаге и припадници контрадиверзионих екипа.

Србија је спремна да се одмах врати за преговарачки сто и настави дијалог са Приштином, изјавила је премијерка Ана Брнабић.  Лист "Блиц" пише да  француски председник Емануел Макрон планира да именује специјалног изасланика за Западни Балкан који ће активно учествовати у решавању косовског питања.

Обележава се 21-ва годишњица страдања Срба и Рома у Општини Ораховац. Током и након оружаног сукоба, који се водио од 17. до 25. јула 1998 године на територији општине Ораховац на Космету, између војних и полицијских снага Србије и Југославије  и такозване Ослободилачке војске Косова,  почињени су злочини и над српским цивилима. За многе се и даље сматра да су нестали, а починиоци нису кажњени.

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић поручила је, после састанка са представницима свих округа из Србије, да се пројекти у Србији ефикасније изводе у сарадњи са начелницима округа. Михајловићева је најавила да ће од септембра ресорно министарство у пуном саставу, на сваких 15 дана проводити по два- три дана у окрузима, где ће представљати пројекте и обилазити деонице различитих коридора. Додала је да се на састанаку разговарало о новом инвестиционом циклусу који покреће влада, а који је у вези са транспортном инфраструктуром.

Уредник емисије: Наташа Ракетић
Уредник вести: Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво