Време спорта и разоноде

Наша најбољa кик-боксерка Марина Спасић 28. јуна забележила је победу у веома важном мечу са високом Немицом Иреном Стеркел, на турниру у организацији Collison fighting league Serbia, у сарадњи са највећом кик бокс организацијом на свету Enfusion. Како каже лепа Марина, иначе вишеструки првак државе у овом спорту, био јој је то до сада најдражи тријумф, јер је омогућио потписивање новог WFM уговора. Наредни меч предстоји јој 28 јула у Турској, у FFC организацији.

Рукометни репрезентативац Србије Вања Илић од наредне сезоне играће у Француској. Лево крило Орлова се договорило са Шартром да у наредне две сезоне носи његов дрес. Илић је претходно носио дрес шпанске Ла Риохе- тамо су му навијачи и клуб приредили незапамћен испраћај, а током каријере играо је  и за Партизан, Работнички и Металург из Скопља. Стандардно је лево крило нашег државног тима, па данас, поред осталог, причамо о последњим успесима селекције Србије и великом такмичењу које је очекује.

Драгољуб Бован, наш наредни гост, учествовао је на Светском првенству у Хамамету, у Тунису. Као првопласирани се пласирао у полуфинале, где је - једногласном одлуком судија- савладао репрезентативца Ирана. Финала сениорских првенстава биће одржана на јесен у Француској, Бован наступа у апсолутној категорији 85+ килограма. Претходно је освојио злато на првенству Балкана, као и више међународних турнира и европских купова. Освајач је државних првенстава у савате боксу и кик- боксу. Члан је клуба Олимп из Шимановаца, у којима и живи.

Тек што није почео још један ЕЈОФ- од десет спортова колико ће се наћи на програму такмичења, Србија ће имати представике у девет, од тога 2 екипна (кошарка-дечаци и рукомет-дечаци) и 7 индивидуалних (атлетика, бициклизам, гимнастика, џудо, пливање, рвање, тенис).  Част да носи заставу Србије на отварању припашће пливачици Станисављевић Нини, која је носилац државног рекорда за сениорке на 50м делфин и има испливане четири А норме за предстојећи фестивал спорта. У данашњој емисији ексклузивно ћемо чути младу спортисткињу, којој је указана велика част и томе се неизмерно радује.

Када се помене име Владимира Ђурића, већини људи се лице разлије у осмех, јер познати музичар, певач и композитор је синоним за добро расположење где год да се појави. Са својим `Морнарима` чест је гост градова широм Србије, како на клупској сцени, тако и ових летњих дана, на бројним манифестацијама. Ђурић је годинама радио и као новинар и уредник културне рубрике у дневном листу `Блиц`, своју наклоност писаној речи додатно је доказао објављивањем љубавних романа. Нови, трећи по реду, тек је угледао светлост дана, носи назив `Циганска страст` и представићемо га овог поподнева нашим слушаоцима.

И ове суботе најављујемо низ манифестација које се дешавају широм наше лепе Србије. `Златне руке Сокобање` одржавају се сутра у `ваздушној лепотици`. У истом месту, за неколико дана почиње музички `Green Heart Fest` . У Лајковцу су, од понедељка, `Дани воденица на Колубари и Топлици`, а у селу  Прислоница наредног викенда одржава се Сабор фрулаша `Ој, Мораво`. Љубитељи брзих вода и лепог дружења увек с нестрпљењем ишчекују сезону регата, овогодишња је у току. Све је спремно за још једну `Дринску регату` у Бајиној Башти.  

Музичких фестивала на све стране и то је добро, само нека се пева и свира. У Лучанима се 20. јула одржава `Сабор рокенрола`, истог дана почиње и летња манифестација `АРЛЕММ` у Ариљу. У Кладову ће бити одржан Етно фестивал. За љубитеље коња две дивне прилике - сутра се, у оквиру четвртог тркачког дана ове сезоне, на Београдском хиподрому одржава 97. дерби, док се у Шапцу наредног викенда дешавају традиционалне Шабачке коњичке свечаности.

У Кучеву се од 15. јула одржава фестивал тв етнолошког филма `Фестеф`. У околини Богатића, биће отворена ликовна колонија `Совљак`. Фестивал европског филма `Палић 2019` почиње 20. јула. У Сјеници је тада `Штрапаријада`, а у селу Темска крај Пирота- `Старопланинска јела`. Скрећемо пажњу и на Дане Румуна у Ковину, као и на фестивал `Лепота различитости` у Крушчици. После пуне деније, аутомобилисти и мотоциклисти ће се наћи поново заједно истог викенда на стази. На стази војног полигона Берановац, вози се трка под називом `Велика награда Краљева 2019`.

Забележићемо и друге културне манифестације и дешавања, попут изложби у Графичком колективу, Галерији савремене уметности у Зрењанину, београдским изложбеним просторима `Сингидунум` и `Стара капетанија`. Разумљиво, део емисије посвећујемо тенису, уочи финала Вимблдона, биће речи и о ватерполистима и кошаркашима, пред којима су значајна такмичења. Пратимо и остале актуелности из света спорта и културе, као и из уметничког и јавног живота. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.  

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво