Недељом за село

Град који је прошле недеље погодио Мачву нанео је велику штету усевима. Страдало је воће и поврће, а највише кукуруз. У току је пријава штете у општини Богатић.

Жетва пшенице на кратко је прекинута због кише. Према информацијама које смо добили из разних делова земље, приноси су испод просека, квалитет је солидан, а цена и даље под знаком питања.

Домаће лубенице стигле су на наше тржиште са десетак дана закашњења. Произвођачи из општине Житорађа надају се да велика понуда неће брзо оборити откупну цену од 20 динара за килограм.

Према плану Националног тима за препород села, млади брачни парови и млади пољопривредници требало би бесплатно да добију на коришћење државно пољопривредно земљиште. Још се, међутим, траже начини како да се то спроведе у дело.

Производња леблебије веома је ретка у Србији, мада је исплатива. Вереници Немања Мирилов и Биљана Марков из Бачког Градишта, заједно са кооперантима, гаје ту тропску биљку на 126 јутара, а производе и високопротеинско безглутенско брашно и тестенине. Посао им иде добро јер је леблебија, кажу, храна за човека 21. века.

Уредник и водитељ Даворка Тешић. 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара