Моја књига

Маша Сеничић, сценариста, драматург и песник, говори о томе зашто воли поезију Војислава Деспотова. Склоност хумору и иронији, као и критички поглед на стварност, неке су од одлика књижевности Војислава Деспотова.

Његово песничко стваралаштво надовезује се на искуства авангардне и неоавангардне уметности, а у себи сажима и основне квалитете поезије америчких битника. Оно по чему су песме овог аутора данас препознатљиве и занимљиве јесте разиграност, језичка инвенција и осетљивост за бројне аспекте модерне цивилизације. Деспотов је песник који је увек био спреман да доведе у питање окоштале форме живота, и да са хумором проговори о свему ономе што чини човеков свет. Поред поезије, писао је прозу, есеје и радио-драме, преводио са енглеског и словеначког језика.

Маша Сеничић говори о томе како је открила поезију Војислава Деспотова, и шта јој песничке књиге овог аутора значе. Пошто се и сама бави поезијом, наша саговорница рећи ће нешто и о томе колико  је читалачки сусрет са песмама Војислава Деспотова био подстицајан у њеном песничком стварању.  
    
 Аутор и водитељ емисије: Војислав Карановић
 

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво