Таласање - Шетња

Постојећа организација здравства оголила је многе проблеме и велике недостатке који су се у највећој мери испољили у пракси лекара опште медицине. Отуда су у стручној јавности све гласнији аргументи за повратак институције породичног лекара. Ових дана та прича је актуелизована најавама да се ова идеја разматра и у надлежном министарству. Тим поводом наш саговорник је прим. др Невенка Димитријевић, специјалиста опште медине Дома здравља "Вождовац" и председница Секције опште медицине Српског лекарског друштва.

Како да музичко образовање буде доступно сваком детету, како препознати њихов потенцијал, пробудити амбицију- на томе, управо, ради Удружење MUSIC ART PROJECT. Њихов систем UNESCO је прогласио за најуспешнију социјално-инклузивну методологију. Са Дијаном Опачић из Удружења разговараћемо о томе шта су до сада урадили и какви су програми и плану.

Светски путник овог понедељка је Бојан Суђић, шеф-диригент Симфонијског оркестра и Хора РТС-а.

У рубрици Више од игре идемо у сусрет Европским олимпијским играма у Белорусији. Председник Српског олимпијског комитета, Божидар Маљковић говори о припремама наших спортиста и присећа се врхунских резултата српског спорта, пре свега кошарке.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво