Романо Тхем

Укључивање припадника ромске националне заједнице у друштво је један од приоритета наше државе. На ово нас обавезује и Поглавље 23. о приступању Србије Европској унији. Стратегија за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2016-2025, усвојена је у марту 2016. године.

Основни разлог за доношење Стратегије је, уствари,  стварање услова за смањење сиромаштва и сузбијање дискриминације Рома и Ромкиња, односно стварање услова за пун приступ остваривању људских права лица ромске националности.

О положају Рома, о приоритетним циљевима Стратегије али и реализацији Акционог плана који је прати као и чекања на нови, разговарамо са Ненадом Иванишевићем, замеником председнице Координационог тела за праћење реализације Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период од 2016-2025. године.

Емисију воде Гордана Нешовић и Уна Бериша. 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво