Таласање - Шетња

Током 2017. године у Србији је ненаменски потрошено 217 милијарди динара буџетског новца, наводи се у Извештају ДРИ. Неправилности у пословању пре свега се односе на јавне набавке, обрачун и исплату зарада, исплату без правног основа и валидне документације, припрему и доношење финансијских планова и буџета, пописа имовине…О узроцима, последицама и казненој политици за несавесно пословање разговарамо са Душком Пејовићем, председником Државне ревизорске институције и генералним државним ревизором.

Две највеће групације у Европском парламенту, Европска народна партија и Социјалдемократе, иако су изгубиле одређен број мандата и даље остају најбројније у ЕП, уз значајан раст Зелених и либералдемократа, показују најновији резултати. Изборе је обележила рекордна излазност бирача у последње две деценије - просечно је на нивоу ЕУ гласало 50,5 одсто бирача. Да ли је након избора јасније како ће Унија изгледати у будућности чућете од Наташе Јокић, нашег сталног дописника из Стразбура.

Ко су највећи загађивачи у Србији? Колико се отпада годишње произведе у нашој земљи и где завршава? У којој мери компаније крше прописе наведене у дозволама за рад и какве су казне предвиђене за ту врсту прекршаја? Када ће бити изграђен Центар за третман отпада и какве су нам санитарне депоније, нека су од питања за Филипа Абрамовића, помоћника министра за заштиту животне средине.

Београд је недавно угостио неколико добитника награде Европске уније за књижевност чије су књиге преведене код нас. Пет издавачких кућа осмислило је Фестивал добитника Европске награде за књижевност као низ промоција осведочено добрих књига али и покушај да се у овим делима издвоји оно заједничко, без обзира на матерњи језик аутора. Представљамо неколико учесника Фестивала који је пратила Светлана Младеновић

уредник и водитељ: Дијана Иванов Кадић





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво