Таласање - Шетња

Студенти би убудуће могли из факултетских клупа да излазе много спремнији да стечено знање примене у пракси. Корист од тога имале би и фирме у којима добију запослење. То ће омогућити  Закон о дуалном образовању у високошколским установама, који ускоро треба да удје у скупштинску процедуру. О детаљима новог прописа и томе како ће изгледати његова примена, у првом делу магазина Шетња, разговараћемо са др Ненадом Зрнићем, проректором Београдског универзитета.

Прекид сарадње Google-a и Huaweia, после одлуке америчког председника да кинеску компанију стави на црну листу, а потом и ублажавање забране, само је нови чин у драматичном поремећају у односима Вашингтона и Пекинга. Који су узроци трговинског рата две суперсиле, да ли је реч само о трговинском рату, какве су могуће последице и колико ће због свега трепети остатак света- теме су у рубрици Поглед у свет. Саговорник нам је дугогодишњи дописник из Пекинга Милорад Денда.

Почињу европски избори, а неизвесност исхода све је већа. Каква су наша очекивања ? Шта, у којој варијанти, Србија добија, односно губи - још једна је од тема емисије.

Јога као начин живота- како научити да, практиковањем јогичких техника, остваримо животну стабилност, задовољство и срећу. О томе за магазин говори искусна јогина, Душанка Радосављевић (Свами Савикалпананда Сарасвати) поводом гостујућег предавања о томе како продубити јога праксу.

Чућемо и сегменете нове емисије Којекуда.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво