Таласање - Шетња

Шта предвиђају недавно усвојени нови правилници Закона о лечењу неплодности? На који начин је регулисана донација репродуктивних ћелија, ко може да буде донор, а ко и на који начин може да користи донирани материјал? Како је регулисан увоз и извоз репродуктивних ћелија из међународних банака у случајевима када у Србији нема потребног материјала? Гошће др Мима Фазлагић и Сандра Јовановић, председница Удружења „Шанса за родитељство“.

Да ли растући популизам чини предстојеће изборе за Европски парламент најважнијим и најнеизвеснијим до сада? Колико је интересовање јавности за излазак на биралишта? Шта би могле да буду реалне опасности за Европу и њене грађане? О подугачком списку европских проблема и колико се они у актуелној кампањи прећуткују и гурају под тепих, разговарамо са Наташом Јокић, нашим сталним дописником из Стразбура.

Србија и Балкан су најпогођенији климатским променама на шта су, пре око 30 година указивале и прве студије, које су медитеранску област означиле као „врућу тачку". Колико се уважавају упозорења стручњака да планирање пољопривредне производње мора да се усклади са новим временским приликама? Да ли су климатске промене у Србији препознате као приоритет, питамо метеоролога Ану Вуковић, доцента са Пољопривредног факултета.

У центру Крагујевца, од децембра ради продавница „Златне руке Шумадије" која нуди робу локалних прозвођача, од домаћег сапуна, осликане стакларије, преко ткачке робе до квалитетних ракија и вина најбољих шумадијских произвођача. „Основни мотив је да се помогне женама са села да зараде свој динар", каже др Зорица Јестровић, директорка крагујевачког Центра за пољопривреду са којом је разговарала Јелена Видић.

Уредник и водитељ: Дијана Иванов Кадић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво