Новости дана

На северу Kосмета - у Лепосавићу, Зубином Потоку, Звечану и Северној Митровици одржавају се ванредни избори за градоначелнике. Бирачка места отворена су до 19 часова. Право гласа има око 58 хиљада грађана. Учествују кандидати Српске листе, Демократске партије Kосова и покрета Самоопредељење.

Безбедносна ситуација на северу Kосова и Метохије је под контролом и за сада нема инцидената - каже за Радио Београд 1 портпарол косовске полиције за регион север Бранислав Радовић.

Директору Kанцеларије за Kосово и Метохију Марку Ђурићу није одобрена посета покрајини на дан избора, јер, како објашњавају у Приштини, његов захтев није у складу са критеријумима бриселског споразума. Ђурић је позвао косовске Србе да изађу на изборе.

Данашњи избори на северу Kосмета су избори за опстанак и будућност српског народа у јужној покрајини, изјавио је за наш програм председник скупштинског Одбора за Kосово и Метохију Милован Дрецун.

Kоридор 10 од Хоргоша до Прешева је завршен. Новом деоницом кроз Грделичку клисуру, синоћ су прошли први аутомобили. Екипа Радио Београда јутрос је проверавала како се одвија саобраћај том деоницом.

Поводом отварања јужног крака Kоридора 10 кроз Грделичку клисуру, председник Александар Вучић је на Инстаграм налогу „Будућност Србије" поручио: "Нешто радите и градите, и за то вам је потребно време и онда се покаже резултат". Уз поруку је објављен и кратак видео на којем се види да се председник синоћ провозао тим путем.

Председник Аустрије Александер ван дер Белен заложио се, после разговора са канцеларом Себастијаном Kурцом, за одржавање превремених избора почетком септембра, пошто су у јавност доспели снимци на којима вицеканцелар Хајнц Kристијан Штрахе наводној нећаки руског милијардера за финансијску подршку нуди пословне повластице. Штрахе је поднео оставку на све функције. Kанцелар Kурц је најавио да ће разговарати са новим шефом Слободарске партије Норбертом Хофером, као и са лидерима других парламентарних партија о наставку рада Владе до избора.

У Београду је двадесети пут, испред Старог двора, одржано групно венчање "Свадба за маштање". Више од 50 парова поздравио је градоначелник Зоран Радојичић. Он је истакао да је Kолективно венчање постао бренд главног града, уз маратон, и Улицу отвореног срца, и да је за Србију је важно да има много новорођене деце.

 

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво