Романо Тхем

Широм Европе ромске организације обележиле 16. мај - Дан отпора Рома. Гошћа Света Рома је Јадранка Ивковић, координаторка Програма за инклузију Рома Фондације за отворено друштво.

У Белгији је 7. маја извршена велика полицијска акција у којој је ухапшен велики број белгијских Рома и Травелерса који су оптужени за трговину незаконито набављеним возилима. Активисти организације Глас белгијских Рома су након хапшења организовали протест испред Палате правде у Бриселу. Током протеста ухапшен је и активиста ове организације Џон Линд. Шта се све претходне недеље дешавало широм Белгије као и који су даљи кораци ромских и других организација за заштиту људских права, за данашњи Свет Рома говори Бисер Алеков, члан Борда ЕРГО мреже.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Романо Тхем Романо Тхем

Аутор:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]