Таласање - Шетња

Светски дан планете Земље обележава се широм света. Да ли вас вести о променама климе и драматичном изумирању живог света остављају хладним зато што вам се чини да је реч о глобалном феномену који се ваш лично не тиче? Нажалост, целокупна савремена наука показује да се убрзане промене тичу не само на нас, него и свих других организама на планети. О томе разговарамо са др Владимиром Ђурђевићем, климатологом са Физичког факултета у Београду.

Изложба „Стварање модерног Београда: од 1815. до 1964." отворена је крајем прошле недеље у Музеју града Београда. На изложби су представљени урбанистички и архитектонски развој главног града у периоду дугом 150 година, током којих се он трансформисао из пограничне оријенталне вароши у модеран европски град. Наше гошће су ауторке ове изложбе.

У рубрици Светски путник представљамо планинаре из Планинарског спортског друштва Победа који су освајајући највише врхове света обишли нашу планету.

Понедељком емисију завршавамо спортском причом „Више од игре". За наш програм говори редитељ РТСа Веско Грозданић, под чијим је вођством емитовано више од 5500 директних преноса спортских догађаја.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво