Новости дана

У Суботици је одржана заједничка седница влада Србије и Мађарске. Након седнице, између две владе и министарстава Србије и Мађарске потписано је 11 докумената.

Председница Владе Србије Ана Брнабић је на заједничкој конференцији за новинаре са премијером Мађарске Виктором Орбаном, рекла да су односи Србије и Мађарске пример како изгледа међусобно уважавање и поштовање. Најавила је да ће до краја месеца бити издата грађевинска дозвола за деоницу "Турског тока" кроз Србију. Биће отворен још један гранични прелаз, док ће "Хоргош" бити проширен, каже премијерка. Премијер Мађарске Виктор Орбан напомиње да његова земља много учи од Србије, пре свега у области економије.

Министар финансија Синиша Мали очекује да буде усаглашена финална верзија нацрта закона о кредитима у швајцарским францима. На конференцији за медије у Влади Србије, он није желео да износи детаље наводећи да још два члана закона нису усаглашена. Очекује да ће Влада усвојити лекс специјалис и да ће све стране бити задовољне предложеним решењем.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић каже да нема разлога да представници свих посланичких група сутра не додју на заказане консултације јер су се, како каже, на протесту дела опозиције, који бојкотују рад парламента, чули захтеви за дијалог. Сутра, како наводи, треба видети шта се може заједнички урадити како би се боље представљали градјани Србије".

Најмање 147 особа је погинуло, а око 614 је повређено током недавних војних активности у Либији, саопштила је Светска здравствена организација, која је у Триполи послала тимове лекара, преноси Тас.

У Либији тренутно постоје две владе - Влада националног јединства, коју предводи Фајез ел Сараџ са седиштем у Триполију, и влада са седиштем на истоку земље која има подршку Либијске националне војске коју предводи Калифа Хафтар.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво