Таласање - Шетња

Србија и Босна и Херцеговина су уклониле баријере за извоз одређених производа. Хоће ли тај тренд бити настављен и са другим државама у региону? У којој мери поједностављивање увозних процедура представља извозну шансу за Србију, али и могућност боље сарадње и већег разумевања у региону? Колике уштеде могу остварити привредници и економије земаља које се одлуче за укидање нецаринских баријера, нека су од питања за Амалију Павић, заменица директора Америчке привредне коморе у Србији.

После 22 месеца рада и саслушаних више од 500 сведока, специјални истражитељ Роберт Малер закључио је да Доналд Трамп или било ко из његовог окружења, није сарађавио са Русијом у председничкој кампањи 2016. Док Трамп истиче да је истрага осрамотила и њега и земљу, Демократе тврде да прича још увек није окончана. О афери која прати Трампа од ступања на дужност Јелена Видић разговара са Иваном Вујачићем, некадашњим амбасадором у Америци.

О још једној превари српских радника који су отишли у иностранство да би радили и зарадили за себе и своје породице. Иако се годинама извештава о разним сумњивим агенцијама и посредницима у проналажену посла и даље се дешавају преваре које се за неке раднике  завршавају као најгора ноћна мора. Како избећи такве немиле ситуације, ко проверава агенције за посредовање у запошљавању и да ли се држави исплати да добре раднике шаље у неку другу земљу? Гости Душко Вуковић из Савеза самосталних синдиката Србије и Саша Димитријевић из Гранског синдиката „Независност".

У Србији је брак у кризи, сваки четврти се заврши разводом. Статистика је слична и у свету. Оцена стручњака је да данашња генерација младих има страх од емоционалног ангажовања. Они имају врлине, креативност и иницијативе, али нису спремни на трпљења и компромисе које би брачна заједница тражила. Да ли савременом друштву недостаје нека врста припреме за брак објасниће нам Јасна Ловрић, психолог и оснивач „Школе за брак" у разговору са Мирјаном Никић.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво