Новости дана

Председник Србије обратио се јавности из зграде Председништва. Александар Вучић говорио је о погрому Срба ка Косову и Метохији и напретку земље, а већи део обраћања посветио је упаду демонстраната и дела опозиције у зграду РТС-а. У позадини су се чуле пиштаљке демонстраната који су се окупили на Андрићевом венцу. Насиљу је дошао крај, сви који у насиљу учествују за насиље ће одговарати, истакао је председник.

Демонстранти и лидери дела опозиције окупили су се у парку испред Председништва Србије, одакле се председник Александар Вучић обратио јавности, поводом упада у РТС. Лидери опозиције демантовали су информацију да је приведен лидер Двери Бошко Обрадовић, која се појавила на друштвеним мрежама.

Након синоћног упада демонстраната у зграду РТС-а, Управни одбор саопштио је да РТС као јавни медијски сервис не сме да постане полигон за насилне политичке обрачуне политичких актера. "Сваки покушај насилног утицаја на уређивачку политику руши темеље на којима почива идеја о јавном медијском сервису као једном од стубова демократског друштва. УО РТС има законску обавезу да штити уређивачку независност уредника и слободу новинара. Из тог разлога бескомпромисно осуђујемо синоћни насилни упад у зграду РТС и покушај да се насилно утиче на уређивање програма."

Поводом обележавања Дана сећања на 17. март 2004. - Погром на Косову и Метохији, у 19 часова биће одржана комеморативна академија на Великој сцени Народног позоришта у Београду.

Број жртава терористичког напада на две џамије у Крајстчерчу на Новом Зеланду порастао је на 50. У болници је још 34 рањених, од чега је 12 у тешком стању. Полиција верује да је нападач деловао сам.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво