Српски на српском

Читам у једном модном часопису: "Блуринг! Техника шминкања која ће вам променити живот! Све девојке воле филтере на Инстаграму, зар не? Онда сте сигурно упознате и са једним од најсавршенијих, чувеним блур ефектом. Бубуљице? Блур. Неједнака боја коже? Блур. Ситне боре око очију? Блур. Зар не би било боље кад бисмо могли да изблурујемо лице и у стварном животу, не само на сликама?" Е па нисмо упознате са том техником блуровања јер немамо сви профиле на Инстаграму, не користимо фотошоп и немамо појма да ли би можда било боље кад бисмо сви били изблуровани, јер не знамо шта је то блур...

Сад сам се сетила да сам за то блуровање чула и кад се ономад телевизија извињавала због блурованог натписа на мајици неког дечка који је учествовао у уличној анкети. А кад сам мало прогуглала, да се подсетим шта су то беше блуровали, стварно ми се у глави замутило кад сам прочитала да су једне новине објавиле како је до блуровања мајице дошло захваљујући грешки уредника.

Ако је веровати вестима, ускоро би и код нас, као недавно у Француској, могао да се нађе предлог о измени закона о дефинисању родитељства, по којем би отац и мајка били родитељ 1 и родитељ 2. Онда бисмо деци, у духу родитељске коректности, уместо сине мајкин и мајкино злато, тепали - сине, родитеља првог и злато, родитеља другог. А и деци бисмо могли нумере да поделимо бар до пубертета, док се полно не освесте и док не завапе: "Ако је и од мајака, много је"!

Глумица: Јадранка Селец     

Уредник и водитељ: Мирјана Блажић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво