Фамилиологија

"... Поред шиваће машине, пред прозором, на изрибаном патосу леже његове заборављене играчке: оловни војници, кликери од глине и стакленци. Али он сада игра неку другу игру, мада још не зна како се она зове. 

- Госпођо, желите ли белог лабудовог перја? - шапуће он уз поклон, загледан у загонетан осмех Мона-Лизе изнад Аниног кревета. На лицу му се види искрено разочарање. Ово му је била последња прилика. До сада су га одбиле толике муштерије. И тај старац (са смешним шеширом и дугачком лулом међу зечјим уснама), који виси над очевим креветом, и та стара госпођа отменог држања (с грбавим носем и смешним сиљатим ципелама на копчу), и сви редом, па сада и ова лепа жена што се тако загонетно и двосмислено смешка, час, мислиш, купиће све, час имаш утисак да то одбија с благим презиром. Дечак стоји пред њом увређен и - заљубљен. Чека њен одговор и једнако мисли:.........."

О чему ли мисли овај дечак?!

Али, то је само "за децу и осетљиве"...

Има много таквих, али се не виде сви. Као да с невидљиви од своје (пре)осртљивости.

У час једном таквом, Данилу Кишу, рођеном 22. фебруара 1935. године управо о томе разговарамо о пре-о-сетљивости.

Гошћа: Бранка Тишма, психолог

Аутор: Весна Ћоровић Бутрић
Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво