Новости дана

Председник Александар Вучић очекује да Приштина укине таксе и да се наставе разговори, јер, каже, нема разговора Београда и Приштине док постоји опасност од насиља над Србима у покрајини. Вучић је за телевизију Пинк рекао да Рамуш Харадинај већ дуго размишља о укидању таксе. Претходно је политичка саветница Рамуша Харадинаја, Доњета Гаши, изјавила да је он спреман да на дневни ред седнице владе стави суспензију такса на робу из Србије ако то неко од министара предложи. Сједињене Америчке Државе јуче су поново упозориле Приштину да укине таксе или ће се суочити са променом односа и сарадње.

Председнику Александру Вучићу руски амбасадор Александар Чепурин уручио је писмо председника Владимира Путина у којем му честита Дан државности Србије. У Русији се високо цене односи стратешког партнерства са Србијом, наводи Путин и још једном се захваљује на топлом пријему у Београду. ''Рачунам на наставак нашег конструктивног дијалога и заједничког рада на билатералној и међународној агенди", наводи се у Путиновом писму.

Француски Ванси данас преузима управљање аеродромом Никола Тесла. Концесија је потписана марта прошле године на 25 година и вредна је 1,5 милијарди евра. У међувремену, грчка грађевинска фирма Терна потписала је уговор са Вансијем о доградњи и реконструкцији београдског аеродрома. Буџет за радове је 262 милиона евра. Планирана је изградња нових објеката површине 42 хиљаде квадратних метара, као и обнављање постојећих.

Обележава се Светски дан радија. Министарство културе и информисања оцењује да тај електронски медиј заузима једно од најзначајнијих места у информативном систему Србије, као и да постоји могућност за даље унапређивање. Светски дан радија Унеско је установио 2011-те године као сећање на 13-ти фебруар 1946-те када је први пут емитован програм Радија Уједињених нација.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво