Новости дана

Велика Британија и остале западне земље игноришу претњу коју би формирање такозване косовске војске представљало по српско становништво на Косову и Метохији, оцењује амбасада Русије у Лондону поводом изјаве британске амбасадорке у Савету безбедности Карен Пирс да Приштина има право на властиту војску. Упозоравају да би то била директна претња по Србе на северу Покрајине и нови извор тензија на Балкану, преноси ТАС.

Од вируса грипа преминуло је још двоје људи старости 75 и 66 година из околине Ниша, потврђено је РТС-у на нишкој Клиници за инфективне болести. Тиме се број умрлих у том граду, у коме је јуче пријављена епидемија грипа, повећао на 5. На клиници је још 32 пацијената, 11 је на респиратору и они су, како наводе лекари, животно угрожени. На Дечијој интерној клиници је осморо деце са симптомима грипа и њихово стање је добро.

Венецуелански председник Николас Мадуро упозорио је да би блокирање свих испорука нафте из Венецуеле, која је чланица ОПЕК-а, имало "катастрофалне последице". Самопроглашени Председник Хуан Гваидо, раније је изјавио да је венецуеланском Конгресу наложио да почне процес именовања новог управног одбора државне нафтне компаније и рафинерије "Цитго", што је Мадуро оценио као противзаконито. Сједињене Америчке Државе претходно су саопштиле да су венецуеланској државној нафтној компанији блокирале средства у вредности од седам милијарди долара, подсећа Ројтерс.

Полиција ће у наредне две године у Београду инсталирати скоро хиљаду стационарних камера за видео-наџор на 800 локација, најавио је директор полиције Владимир Ребић. Он је истакао да ће тај систем у значајној мери омогућити лакши рад полиције на откривању свих аката противправног понашања. Ребић је за РТС нагласио да грађани не треба да страхују да ће због постављања камера њихова приватност бити угрожена и додао да ће пројекат у великој мери допринети већој безбедности грађана.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво