Доживети стоту

Трогодишњи Регионални пројекат „Иницијатива за социјално укључивање старијих особа на Западном Балкану“ који спроводи Црвени крст Србије у сарадњи са аустријским Црвеним крстом и неколико невладиних организација, а уз финансијску подршку Европске уније, улази у завршницу. О циљевима и постигнутим резултатима пројекта разговараћемо са Наташом Тодоровић из Црвеног крста Србије.

Са мр Љиљаном С. Ракић, школским психологом у пензији, открићемо свет фракталних цртежа и лепоту штрикања. На изложбама и у Удружењу пензионера Стари град спаја боје, фрактални израз и петљу као мисао. Бави се и декупаж техником, и своје вештине преноси драгим људима.  

Минуте за здравље посветићемо сепси, јавности мало познатој, која се углавном погрешно тумачи као тровање крви. О симптомима, значају брзог збрињавања оболелих и могућностима лечења сепсе говориће директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС др Горан Стевановић.

Време за добру књигу издвојићемо за роман првенац Лане Басташић "Ухвати зеца". Та књига је, уз награђени роман Владимира Табашевића, била у најужој конкуренцији за НИН-ову награду. Ожиљци рата у Босни и ходање по сећањима која се не дају избрисати, окосница су романа "Ухвати зеца" о којем ћемо сазнати више у приказу Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ - Марина Стојадиновић

Музички уредник - Драган Димић

Радио Београд Први програм, 9:05. 

Насловна страница - Трибина Црвеног крста о медијском извештавању о старима.

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво