Таласање - Шетња

Само у прошлој години основано је 20 нових стартап компанија. Остварен је приход од 29 милиона евра, од тога највећи део од извоза, упослено 650 инжењера, одржано 30 предузетничких обука - то је резиме онога што се само за једну годину уради у београдском Научно-технолошком парку. Овакав вид подршке најобразованијим младим људима показао се као добар рецепт у развијеним земљама. Упућени кажу да би београдски НТП могао да надмаши многе. О томе ћемо разговарати са директорком НТП, Горданом Даниловић Грковић.

Како започети пољопривредну производњу, како проверити да ли је идеја добра, с ким се удружити и како доћи до средстава- још једна је од тема магазина.

Последњих година све су агресивнија настојања да се прекрајају неке историјске чињенице и релативизују најстрашнији злочини против човечности. Како би се  осујетили покушаје ревизије, Удружење логораша Јасеновац, СУБНОР и Савез јеврејских општина Србије потписали су ових дана меморандум којим се обавезују да наставе борбу против прекрајања историје.

Многа италијанска удружења, у којима су претежно млади људ, такође су препознала опасност од покушаја ревизије историјских чињеница и упустили су се у озбиљну кампању против тога. Акција се завршава изложбом о Аушвицу која на врло експлицитан начин подећа на најстрашнија злодела.

Чућете и сегменте нове емисије КОЈЕКУДА, као и разговор са пијанисткињом Соњом Радојковић пред њену турнеју по Скандинавији.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво