Новости дана

Председник Александар Вучић изразио је захвалност председнику Русије Владимиру Путину на посети Србији, посвећеном времену, поштовању које је показао према нашој земљи, али и конкретним споразумима који су током посете потписани. Издвојио је, као од пресудног значаја, гасни споразум са Русијом, изградњу гасног складишта и гасних електрана. Председник је поручио да је од великог значаја и споразум о сарадњи у развоју железничког саобраћаја, али и војна сарадња две земље. "Ми смо у претходном периоду, и то је потврђено од стране Путина, наручили различите системе. Ове године очекујемо седам хеликоптера – четири Ми-35 и три Ми-17", рекао је Вучић.

Премијерка Ана Брнабић оценила је да је посета руског председника изузетно политички и економски важна, као и чињеница да је председник Вучић добио Орден Александра Невског. Како је навела, за нас је било важно да чујемо поруку Путина да Русија подржава дијалог Београда и Приштине и да ће прихватити свако решење прихватљиво за нашу земљу. Указала је да посета Путина не може да смета односима Србије и Европске уније јер, каже премијерка, Брисел зна за традиционално добре везе са Руском Федерацијом, као што Москва зна да је Србији приоритени циљ чланство у Унији.

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да ће Србија имати најбржу пругу у овом делу региона,па ће се од Београда до Будимпеште путовати 200 километара на сат. Она је навела да је јучерашњи уговор потписан са руском страном вредан 230 милиона евра и да између осталог обухвата и изградњу новог диспечерског центра из којег ће се управљати саобраћајем у целој Србији. Део средстава је, каже, намењен за радове на изградњи електротехничке инфраструктуре на деоници Стара Пазова-Нови Сад и израду пројектно-техничке документације за наставак реконструкције барске пруге.

Уредник и водитељ - Слободан Петровић

Уредник вести - Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво