Романо Тхем

Образовање Рома било је једно од првих питања које је дошло у фокус саставне анализе и предлога током дугорочног раздобља, а са послом се започело почетком осамдесетих на иницијативу Већа Европе, а затим и Европске комисије. Генеза тих активности, као и њихови резултати, описани су у поглављу књиге „Роми у Европи“, Жан Пјер Лијежоа, које говори о међународним институцијама.

Он се бавио овим питањем највише општим размишљањима која су произашла из разних истраживачких пројеката који су у почетку водили рачуна само о ситуацији у западној Европи. Затим су постале доступне и информације у средњој и источној Европи и испоставило се да и тамо владају исти проблми и компликације, иста динамика, па се стога сличне активности преузеле по том питању у Европи.

Емисију припремили и воде Драгољуб Ацковић и Уна Бериша.
Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво