Таласање - Шетња

Почетком сваке године сводимо резултате у претходној. Туризам у Србији је показао раст а како је било у Београду разговараћемо са директором Туристичке организације Београда Миодрагом Поповићем. Kако ће Београд наступити у овој години на сајмовима и какви су све планови и очекивања за наш град у области туризма?

У Артгет галерији у току је изложба Весне Павловић, професора фотографије на Универзитету у Нешвилу "Прозводи социјализма". Тема је слет као феномен времена у коме смо одрасли забележен у Архивама и сећањима учесника.

Уредник и водитељ првог сата "Шетње" је Дубравка Марковић.

У другом сату емисије видимо вас на још једну изложбу. Изложба "Никола Тесла - српски генијални изумитељ - Едисонов ривал", која представља најважније делове Теслиног живота и његове проналаске и достигнућа, биће ускоро отворена у Јапану, а након тога на Kипру и у Грчкој. О значају изложбе, активностима Музеја Николе Тесле и овом великом научнику разговарамо са кустоскињом Иваном Зорић.

Ученици Математичке гимназије су нас још једном обрадовали. Пре неколико дана, на Међународној олимпијади из математике, физике и инофрматике у Алмати освојили су шест медаља. Упознајемо Александра Станојчића, коме је припала златна медаља из физике и Младена Пузића, који је добио бронзану медаљу из информатике.

Манастир Прасквица, изнад Светог Стефана на Црногорском приморју, саграђен је пре шест векова. На том месту су пре два миленијума апостоли Павле и Тит проповедали и ширили хришћанство. Потом су, у средњем веку, на овим просторима Немањићи градили своје задужбине. Читава област од Будве до Сутомора се зове Паштровићи по чувеном племену чији су потомци познати ктитори и чувари православне духовности.

Аутор и водитељ је Тања Зељковић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво